torsdag 5 december 2013

NMF

NMF = Natural Moisterizing Factor. 

NMF är vattenlösliga ämnen som reglerar hornlagrets fuktbalans. Det är som våran inbyggda hudkräm, smörjer oss vid jämna mellan rum och ser till att vi inte blir för torra. Om det inte hade varit sådana påfrestningar ifrån de yttre, t.ex vind, kyla, avgaser osv.. så hade vi inte behövt använda någon form av dagkräm. Men dessa påfrestningar förstör och gör så att NMF inte kan producera tillräckligt. Vi kan då lätt bli yttorra och behöva någon form av kräm som hjälper NMF, och inte låter den göra allt jobb själv.

NMF består av 40% aminosyror, 12% PCA (pyrrolidonkarboxsyra), 12% laktat (Salt av mjölksyra), 7 % Urea och ca 20% övriga ämnen ( Kalium, kalcium, natrium osv.)

Alla producerar olika mycket utav detta naturliga smörjmedel, så som hudterapeut är det viktigt att kunna se hur behövligt det är med fukt för kunden. Vi måste kunna se om de har en yttorr hud som behöver hjälp att fuktas eller om de har en fet hud som vi måste hjälpa att kontrollera upp detta smörjande. Som hudterapeut måste man veta vad man använder för produkter och varför, därför är det viktigt att veta hur smörjd huden är.


1 kommentar:

  1. NMF
    Du skriver en väl informativ text kring NMF vad det är och vad ämnen, som ingår gör med huden. Viktigt att du har tagit med att huden ska klara av att hålla en bra hud av sig själv med pga yttre omständigheter behöver den lite extra verktyg.

    //Läraren

    SvaraRadera