torsdag 12 december 2013

Hårborttagningsmetoder

Det finns många olika sätt att ta bort hår på.  Jag ska förklara och berätta om de alla olika sätten att ta bort hår på.  

Depilation - Tar av håret och det växer ut igen. Det finns Mekanisk hårborttagning d.v.s Man använder nått verktyg. inom mekanisk hårborttagning ingår, rakning, vaxning, plockning och trådning.  Det finns kemiska sätt d.v.s man använder någon slags kräm. Och man kan använda sig av elektriska sätt då man använder sig av elektricitet. 

Epilation - Tar bort håret. man tar då bort håret permanent. Man kan då använda sig av Diatermi som är växelström man för in i hårets rot. Elektrolys som är likström. Likström bränner bort hårsäcken och växelströmmen fräter bort den. Det finns Blend som är en blandning av växelström och likström. Och så kan man ta bort hår permanent med laser. 

Inom linjen jag går kommer vi få testa på olika sätt att ta bort hår på och då är det viktigt att veta vilka olika sätt som finns och varför man väljer olika sätt.  Vi kommer få vaxa mycket men även få lära oss att använda oss av ström vilket är ett väldigt nervöst men intressant område. 



1 kommentar:

  1. Hårborttagningsmetoder
    Kul att se att du tog till dig vad som sker i diatermi, elektrolys och blend fast det inte var något som vi lade jättestor fokus på eftersom det kommer komma längre fram i utbildningen.
    Det största misstaget våra kunder gör är att förväxla IPL och laser där endast laser är det som fungerar som epilationsmetod medan IPL är en depilationsmetod.
    Alla är nervös när vi ska föra in ström in i huden men det är minimala styrkor vilket gör att det kan bränna till lite lätt och gör man det på ett korrekt sätt bör inga skador uppstå.

    // Läraren

    SvaraRadera