fredag 10 januari 2014

Deo vs antiperspirant deo.. Skillnaden?

Som ni alla vet så finns det både vanlig deo och deo som är antiperspirant… frågan är då vad är skillnaden? Det finns ett hav av olika sorters deo. Varje gång blir de problem att välja för man vill ju oftast ha den som är ''bäst''. Men det ni inte tänk på är att den som är ''bäst'' kanske inte är så bra egentligen…
En vanlig deo är till för att endast ta bort lukt, den ska se till att vi inte luktar svett, däremot kan vi fortfarande svettas.
Antiperspirant deo tar bort både lukt och svett. Antiperspiranten sätter som ett ''lock'' för svettet så att det inte kan ta sig ut. Det kan ju vara väldigt bra om man svettas mycket men en nackdel med antiperspiranten är då att svetten måste ta sig ut så då får man räkna med att man kanske börjar svettas på andra ställen då denna svett måste ut även fast man inte vill. Så svetten blir man inte av med. den kommer bara inte ut ifrån armhålorna.


1 kommentar:

  1. Deo vs anstiperspirant
    Du skriver en jättebra förklaring till skillnaden på sig och även här märker man att du är aktiv under lektionstid.
    Som du skrev i inlägget om utsöndring så måste huden svettas och det är, precis som du skriver, därför svettningen kan öka på andra ställen vid användning av antiperspirant.

    // Läraren

    SvaraRadera